Boxsprings

Wat is een boxspring?  Ongetwijfeld is het een veelgestelde vraag. Al is deze bedbodem de laatste jaren zo populair geworden, dat het antwoord voor velen onder u wel gekend zal zijn. Een boxspring is een bedbodem, net zoals een lattenbodem of een spiraalbodem bedbodems zijn. Letterlijk kan u het vertalen als: “verendoos”. Deze verendoos, onderbak of bedbodem draagt het matras. Een boxspring wordt gestoffeerd in meubelstof, kunstleder of zelfs in echt leder. De stalen veren die in deze boxspring worden gebruikt kunnen variëren. Zo kan u een binnenvering (bonell) boxspring vinden of modellen uitgevoerd met pocketveren.

doorsnede van een bonell boxspring

En ja, creativiteit kent geen grenzen, soms zelfs combinaties van beide. Wat is het verschil? Binnenvering of Bonell was oorspronkelijk de meest voorkomende variant. Deze veren kennen meestal weinig windingen, hebben een relatief grote diameter en zijn onderling met elkaar verbonden. Pocketveren zijn apart verpakte stalen veren die een relatief kleinere diameter hebben en vaak meer windingen kennen. Gekeken naar gebruik kan je stellen dat Bonell veren daardoor meestal vaster aanvoelen en reageren voor een groot slaapoppervlakte.

Pocketveren voelen vaak soepeler aan en reageren veel gerichter op de rondingen van het lichaam. In beide varianten kan men de draaddikte variëren om bijvoorbeeld schouder- of heupzones te creëren.

Doorsnede van een pocketboxspring

U merkt dat we ruimte laten voor nuance in onze uitleg? De reden is simpel, er zijn heel veel mogelijkheden om boxsprings te maken. En eerlijkheid gebied dat er zelfs boxsprings op de markt worden gebracht die geen stalen veren bevatten. Uiteraard kan u de verschillen ook zelf ontdekken als u bijvoorbeeld naar de prijs kijkt. Natuurlijk kan u ook verschillen voelen als u op pad gaat.

Over het algemeen wordt een boxspring als een losstaand bed gebruikt. Door de boxspring te voorzien van pootjes en een hoofd -of voetenbord krijgt het de looks van een bedkader.

Losstaande boxspring

Dankzij de vele mogelijkheden om het bed te stofferen is een boxspring eenvoudig inpasbaar in iedere slaapkamer. Kleur, afwerking, kwaliteit en prijs van stof bepaalt u vaak zelf. U kan een boxspring ook kopen als inzetbodem om te gebruiken in uw bestaande bedkader. Deze boxsprings zijn duidelijk minder hoog en aangepast met betrekking tot de maatvoering. Naast vaste, niet-verstelbare boxsprings kan u ook kiezen voor elektrisch verstelbare modellen. Investeren in een elektrische boxspring kan interessant zijn. Zo kan u gemakkelijker in- of uitstappen. Of u kan heerlijk ontspannen als uw benen wat hoger worden getild en u geniet van een (ont)spannende film of een goed boek.

Een boxspring is geschikt om te gebruiken in combinatie met verenmatrassen (binnenvering of pocketveren). Ook volkernmatrassen (latex, koudschuim etc.) komen tot hun recht op deze veerkrachtige bedbodem.

 

Te Längd brudklänningar  enkel brudklänning är ett urval av bästa kvalitet, fint utformad i lätt tyg väljs med ett bra pris. utmärkande design, olika stilar och professionell service … vi uppriktigt inbjuder dig