Hygiëne?

Tot 60.000 overlijdens per jaar, wereldwijd, zouden in verband kunnen gebracht worden met bedhygiëne. Vreemd? Misschien… uiteraard wordt de link met allergie snel gelegd. En dat is ook de hoofdoorzaak. Heel vaak bieden fabrikanten heel wat opties aan om de slaapomgeving hygiënisch te houden. Vaak vergeten we ze snel omdat het “opties” zijn en dus ons slaapsysteem duurder maken. Al kan het zo eenvoudig zijn om meteen een afneembare en goed wasbare hoes te kiezen of een hoes die werd nabehandeld met probiotica of andere anti-allergische producten. Al bestaan er gelukkig ook veel producten die u achteraf kan aanschaffen zoals matrasbeschermers die uw matras beschermen tegen bijvoorbeeld vocht, mijten of ander microscopisch klein ongedierte.

Onder de topic hygiëne kunnen we ook bedplassen (of enuresis nocturna) bespreken. Urine dringt snel door tot in de kern van het matras. Het zorgt voor zichtbare vlekken en kan een vervelende geur veroorzaken. Gebruik in dit geval altijd vochtwerende matrasbeschermers. Bedplassen wordt gedefinieerd als het onwillekeurig urineverlies bij een kind dat slaapt, en dit op een leeftijd waarbij het in feite droog zou moeten zijn. Het wordt aanzien als een probleem als een kind ouder is dan 5 jaar. Als u meer informatie zoekt over bedplassen verwijzen we u graag naar de website drogenachten.be van het Belgisch Informatiecentrum Bedplassen, een initiatief van specialisten en huisartsen. Raadpleeg in ieder geval uw huisarts.

Don’t let the bedbugs bite… bedbugs of bedwanten zijn een veel voorkomend probleem, bijvoorbeeld in hotels. Hun beten veroorzaken stevige jeuk. Als u dit filmpje heeft bekeken dan kent u ook dit dier weer een beetje beter. Al moeten we zeggen dat het anders meestal rustige National Geographic zich even liet inspireren door de betere horrorfilm.