• Mijd de mijt? Vang de mijt!

    Posted on 25 juli 2013 by Jurgen in Merken, Nieuws!, Slaaptips!, WetenschappeLEUK.

    Gemiddeld zitten er blijkbaar meer dan 1 miljoen mijtachtigen in 1 enkel matras. We slapen duidelijk niet alleen… Echter het kan meestal ook niet zo veel kwaad. Tenzij u natuurlijk een allergie hebt ontwikkeld. Vooral de uitwerpselen van de huisstofmijt zorgen voor nogal wat ongemak. Blijkbaar wordt zo’n 10 tot 15 procent van de mensen opgezadeld met een allergie… niet leuk!

    We hebben al eerder wat tips op onze blog gezet om allergie te bestrijden. En we mogen er nu nog eentje aan toevoegen want het Belgische  Domobios kon na 7 jaar onderzoek een vloeistof op basis van fermonen ontwikkelen die de beestjes aantrekt. Het setje van hoes en vloeistof vermarkt men via de apothekers onder de naam Acar’up.

    Hoe werkt het? De mijten worden in de val gelokt met de vloeistof. De val bestaat uit een hoes in technisch textiel met een hele specifieke kleur. Deze wordt over het matras en de hoofdkussens gespannen. Daarna sproeit u de vloeistof erover. Na 2 uur is bijna 98% van de mijten gevangen. De hoes stopt u in de wasmachine en de mijten worden weggespoeld. De eerste maand moet dat 1x per week en daarna volstaat volgens de producenten 1x per maand. Het is wat werk maar het werkt schijnbaar! De kosten van dit alles? U kan sinds 15 april 2013 kopen voor 99.95 euro. Laat het ons zeker es weten als u er ervaringen mee hebt opgedaan?! Succes!

    packshot_home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *