• Te veel slapen slecht voor de gezondheid?

    Posted on 1 mei 2013 by Jurgen in Nieuws!, WetenschappeLEUK.

    Blijkbaar klagen vele mensen over slaaptekort en blijken steeds meer volwassenen onbewust te veel te slapen. Een straffe uitspraak van het Australische onderzoeksteam in Sydney was: ‘wie meer dan 9 uur per nacht rust, kan zijn gezondheid schaden’.

    De onderzoekers: “In de moderne maatschappij bestaat de mythe dat veel mensen met een chronisch slaaptekort kampen. Artsen besteden weinig aandacht aan te veel slapen. Dit houdt echter ook heel wat gezondheidsrisico’s in: het verhoogt de kans op hartziekten, concentratieproblemen en vroegtijdige sterfte.” Dat mensen ten onrechte menen met een slaaptekort te kampen, kan komen door het feit dat hoe ouder je wordt, je minder slaap nodig hebt. Velen beseffen echter niet dat dit een natuurlijk proces is dat met verouderen gepaard gaat.

    Het Laatste Nieuws bracht 22 april 2013 een interessant artikel over dit Australisch onderzoek. Het artikel werd geschreven door Ellen Provoost.

    Post Tagged with , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *