• Muziek stimuleert geheugen tijdens de slaap

  Posted on 4 mei 2013 by Jurgen in Geen categorie, Nieuws!, WetenschappeLEUK.

  soothing-music

  Een studie gepubliceerd in het vakblad Neuron toont aan dat het geheugen verbetert wanneer tijdens de slaap geluiden worden afgespeeld die gelijklopen met de trage trillingen in de hersengolven die tijdens de slaap voorkomen.

  Voor de studie leerden elf deelnemers woordassociaties de avond voordat ze tijdens hun slaap geluidsstimuli kregen. Tijdens verschillende nachten kregen de deelnemers geluidsstimuli die gelijkliepen met de trillingen in de hersengolven of geluiden die dat net niet deden.

  De onderzoekers stelden vast dat waneer de deelnemers blootgesteld waren aan de gesynchroniseerde geluiden, ze meer woordassociaties van de avond voordien konden onthouden. De geluidsstimuli die niet gelijkliepen met de oscillaties in de hersenen, hadden geen effect op hun vermogen om de woordassociaties te onthouden.

  Het hele artikel werd gepubliceerd in Neuron en geciteerd vanuit de Huffington Post door Luc Beernaert van Het Laatste Nieuws op 23 april 2013.
  Post Tagged with ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *