• Rijk wakker worden?

    Posted on 31 maart 2013 by Jurgen in Nieuws!, WetenschappeLEUK.

    Nachtuilen zijn gezonder, slimmer en rijker dan mensen die vroeg onder de wol kruipen. Dat blijkt uit een nieuwe studie aan de universiteit van Madrid.

    Wetenschappers bestudeerden het bioritme van duizend tieners. Daaruit blijkt dat nachtuilen beter scoren op inductieve redeneringstesten. Daarnaast kunnen ze beter conceptueel denken en situaties analyseren dan vroege vogels. Deze capaciteiten worden in verband gebracht met topjobs en hoge lonen. De tieners die vroeg gaan slapen behalen dan weer mooiere scores op hun examens. Al komt dit volgens de vorsers omdat de lessen op verkeerde uren doorgaan voor nachtbrakers. Het hele bericht lezen? Check het Nieuwsblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *