• Zorgen kinderen voor slaapgebrek bij de ouders? Het blijkt mee te vallen…

    Posted on 12 februari 2013 by Jurgen in Nieuws!, WetenschappeLEUK.

    Een nieuwe studie in ‘the American Journal of Epidemiology’ heeft enkele opmerkelijke ‘eye-opening’ bevindingen aan het licht gebracht voor ouders: We hebben niet zo’n slaapgebrek als we vaak denken. De studie werd uitgevoerd aan de University of Wisconsin-Madison. Ze onderzochten hoeveel slaapgebrek ouders met kinderen tussen 0 en 18 jaar hadden in de verschillende fases. Het zal niet verbazen dat de leeftijd van de kinderen in sterke correlatie stond met het slaapgebrek. Hoe jonger hoe meer slaapgebrek.

    Opvallend was dat het slaapgebrek beperkt bleef tot minuten en niet uren. Elk kind onder de 2 jaar betekende 13 minuten minder slaap per 24h.  Voor kinderen tussen 2 en 5 bleek men gemiddeld 9 minuten slaap minder te hebben. Vanaf 6 tot 18 jaar bleef het zelfs beperkt tot gemiddeld 4 minuutjes minder slapen. (Het hele artikel lezen? Today.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *