• Wat je eet beïnvloed je slaap…

    Posted on 13 februari 2013 by Jurgen in WetenschappeLEUK.

    Volgens een nieuwe studie beïnvloeden je eetgewoonten je slaap.

    Onderzoekers ontdekten dat sommige voedingsstoffen een rol spelen in de tijd die je slaapt. En ze concluderen ook dat mensen die een brede variëteit aan voedsel eten het gezondste slaappatroon vertoonden. Voor velen onder ons is dit resultaat misschien geen onverwacht resultaat. Het is wel een van de weinige wetenschappelijke studies die deze connectie ook daadwerkelijk aantonen. De studie werd uitgevoerd onder leiding van  Michael Grandner aan het Center for Sleep and Circadian Neurobiology at the University of Pennsylvania Perelman School of Medicine. In het complete artikel geven de auteurs nog wat tips over gezond eten om gezond te slapen. Grappig hoe men een link ontdekt heeft tussen kort slapen en het veel eten van bijv. tomaten. Check het via deze link HealthDay News.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *