• Als je denkt dat je slecht zal slapen – slaap je slecht!

  Posted on 11 februari 2013 by Jurgen in Nieuws!, WetenschappeLEUK.

  Wie in bed denkt dat hij slecht zal slapen, zal in de meeste gevallen slecht slapen. Dat zegt het gezond verstand maar is nu ook wetenschappelijk aangetoond aan de Vrije Universiteit Brussel. (Bron:

   

   

  Voor zijn doctoraatsonderzoek onderwierp Johan Wuyts 16 jonge, gezonde proefpersonen die doorgaans goed slapen aan een slaaptest. Ze kregen net voor het slapengaan te horen dat ze in de loop van de nacht – en pas nadat ze zijn ingeslapen – meermaals een geluid zouden horen. De opdracht luidde om binnen de 30 seconden na het geluid op een knop te drukken. Wie drie keer tijdig de knop zou indrukken, zou voor de rest van de nacht met rust gelaten worden. In feite werd het geluid, dat de proefpersonen te horen kregen voor aanvang van de test, helemaal niet uitgezonden. De slaapcondities waren dus uiteindelijk optimaal, maar dat konden de deelnemers niet weten. Ze gingen slapen met het idee dat ze waakzaam moesten zijn. Achteraf bleek dan ook uit zowel de objectieve data als uit een vragenlijst dat de proefpersonen minder lang en minder diep sliepen dan ze gemiddeld doen.

  Met zijn studie wil Wuyts bijdragen aan het onderzoek naar slapeloosheid, dat heel wat mensen treft. Veel theorieën en modellen schuiven negatieve slaapverwachtingen naar voren als een factor die insomnia in stand houdt. Met deze test werd dat vermoeden bevestigd.

  Note: Benieuwd of ook het omgekeerde waar is?

   

  Gorgeous balklänning är att torka stora kjol och klänningar lager av spets eller chiffong. Men under de senaste åren, populärt kort stycke brudklänning, modern och elegant men ändå djärv personlighet, s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *