• Eten en slapen een nieuwe studie

    Posted on 17 februari 2013 by Jurgen in Geen categorie.

    Beter slapen? Denk er es over om het menu te veranderen. Bepaalde voedingsmiddelen in het dieet zoals: vitamine C, lycopene en selenium zijn geassocieerd met gezonder slapen blijkt tenminste uit een nieuwe studie bij 4500 mensen. De studie werd gepubliceerd in ‘Appetite’.

    De onderzoekers gebruikten de resultaten van een Amerikaans onderzoek, het NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey). Ze deelden de mensen op in 4 slaapcategorieën: mensen met minder dan 5 uren per nacht slaap, mensen die 5 tot 6 uren slapen per nacht nemen, mensen die 7 tot 8 uren slapen en mensen die langer dan 9 uren slapen. Ze onderzochten van deze personen ook 24/24 hun dieet.

    Een van hun sleutelbevindingen was dat mensen die meer gevarieerd eten eerder normale (7 tot 8 uren) slapers zijn. De onderzoekers beschrijven de effecten van bepaalde voedingsstoffen zijn beschreven in het artikel dat u hier kan vinden.  We sommen er 2 voor u op… Lycopene: antioxidant, kankerbestrijdend zit vooral in tomaten, watermeloen en roos grapefruit en Vitamine C: Een kop aardbeien of 1 kiwi biedt meer dan 100% van de dagelijkse waarde voor deze hart -en kankerbeschermende antioxidant.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *